Főoldal Tréningek Konzultáció Kik vagyunk? Enneagram Referenciák Cikkek Kapcsolat

Érzelmi intelligencia

Az érzelmi intelligencia jelentőségéről

"Az érzelmi tudatosságot nem oktatják az iskolában. Amikor dolgozni kezdünk, már jól tudunk olvasni, írni és beszámolót készíteni. Érzelmeink kezelése azonban - főként egy komolyabb kihívás esetén - sokunknak problémát okoz. Pedig a jó döntéshez a tárgyi tudás mellett önismeretre és érzelmeink kezelésében való jártasságra is szükség van. Mégpedig akkor, amikor azt a legnehezebb alkalmazni."

(Travis Bradberry és Jean Greaves az Érzelmi intelligencia sikerkalauz társszerzői)
 

Az érzelmi intelligencia nem más, mint emberi kapcsolatokban a belső mentális képességekben megnyilvánuló tényezők összessége. Ide tartozik a kapcsolatteremtés és az empátia készsége, és része az önismeret, az önuralom és a motiváltság képessége is.

Az érzelmi intelligenciát vizsgáló tanulmányok sorozata bizonyítja, hogy sikereinknek mindössze 20%-a vezethető vissza a hagyományos értelemben vett intelligenciára. A fennmaradó 80% sokkal inkább a "puha tényezőkön" múlik. Számtalan bizonyíték támasztja alá, hogy azok, akik felismerik és megfelelően kezelik mind a saját, mind pedig mások érzelmeit, előnyt szerezhetnek akár a magánéletükben, akár a munkakapcsolataik területén.

A szervezeten belüli bizalom és együttműködés; az ügyfelekhez, a munkatársakhoz és magához a munkához való hozzáállás; a változási hajlandóság egytől egyig olyan, a sikerességet meghatározó tényezők, amelyek erősen az emberi érzelmekben gyökereznek. Az érzelmek kezelésének képessége ezért sokszor a legfontosabb kompetencia a munkahelyen.

Szerencsére az érzelmi intelligencia – ellentétben az IQ-val – számtalan módon fejleszthető.  Erre az általunk legjobbnak és leghatákonyabbnak tartott mód az Enneagram módszere. 

Az Enneagram gyakorlati alkalmazása - tapasztalataink szerint - legkönnyebben tréningkörnyezetben sajátítható el. Amennyiben részt kíván venni nyílt, vagy vállalati csoportok számára dedikált tréningjeinken, kérjük, itt jelezze felénk.
 

9+1 jótanács egy tréningcég kiválasztásához
Tudja meg, mik azok a tényezők, amelyeken áll vagy bukik egy tréning sikere!

Töltse le innen! »
Demo tréning
Szeretne egy próbát tenni, mielőtt dönt?
Nézzen meg minket élőben!
Regisztráljon itt! »

Rólunk írták

Tetszett az Enneagram tréning anyaga és a felépítése, valamint a trénerek felkészültsége. A tanultakat mind a magánéletemben, mind a munkámban tudom alkalmazni, például a munkatársak megismerése területén.
(Szilágyi Gerzson, Máv-Start Zrt.)
Tovább »