Főoldal Tréningek Konzultáció Kik vagyunk? Enneagram Referenciák Blog Kapcsolat

Enneagram tréning

 avagy az érzelmi intelligencia fejlesztése az Enneagram eszközével

 

Milyen a nyerő kommunikációs stratégia? Mindenkinél más és más?

A válasz: igen!

Mit szólna ahhoz, ha mutatnánk egy olyan módszert,  amelynek segítségével pillanatok alatt megfejtheti a másik ember működését?  

Egy titkos módszer, amelynek birtokában azonnal pontos képet kap arról, kit mi mozgat. Mi az, ami fontos a számára, mi felé törekszik az életben. Vagy éppen ellenkezőleg: mi az, amitől fél, vagy ami gátolja?

 

Ugye fantasztikus lenne belekukucskálni mások fejébe?

Különbözőek vagyunk, ez tény.

Különböző módon látjuk a világot. Szinte mindannyian arról vagyunk meggyőződve, hogy a mi álláspontunk helyes, mi tudjuk jól a dolgokat, nem pedig a másik. Konfliktusaink általában akkor kezdődnek, amikor ütköznek egymással az elképzeléseink. Amikor valami olyat akarunk elfogadtatni a másikkal, amelyre ő nem igazán vevő.

De mi lenne...

Ha mindig tudná, mi jár a másik gondolataiban, mit miért mond, mit miért tesz, vagy hogyan fog reagálni egy-egy helyzetre?

Ha holnaptól kezdve bármit el tudna fogadtatni a munkatársával, párjával, gyermekevel, a szüleivel vagy a főnökével? Ha megtudná, hogyan kell rájuk hatni, mit és hogyan kell nekik mondani ahhoz, hogy Ön mellé álljanak és ne Önnel szemben?

Ha ügyesebben tudna érvelni? Már a beszélgetés első pár percében tisztán látná, kit mivel tud majd meggyőzni?

Ha tudná, mi az a "konfliktust kiváltó piros gomb", amire ha rátenyerel, azzal csak olajat önt a tűzre? Ha mondjuk holnaptól fogva kerülni tudná ezeket, és kevesebb veszekedés és kellemetlen pillanat lenne az életében?

Ha egy állásinterjún le tudná hántani a potenciális jelölt jelmezét, amit csak azért vesz fel, hogy elnyerje az állást?  Pedig közben teljesen más, mint amilyennek mutatja magát... Sőt! Mi lenne, ha már egy önéletrajz elolvasásából is következtetni tudna a pályázó jellemére?

Ha tisztán látná, kire mivel tud a legjobban hatni? Kit mivel tud jobb teljesítményre sarkallni? Kit mivel tud motiválni, vagy éppen hosszú távon lojálissá tenni?
 

 

dr. Menyhért Szilvia pszichológusnak tetszett a módszer! 

 

"Nagyon tetszett mindkét nap. Nagyon sok információt kaptunk, ami izgalmas volt számomra. Élveztem is, és jól is szórakoztam. Elsősorban önismereti szempontból fogom alkalmazni az Enneagram tréningen tanultakat.

Most már önmagammal kapcsolatban is sokkal tisztábban látok, és könnyebben, jobban kezelem majd családi, baráti, munkahelyi kapcsolataimat.

A tréninget mindenkinek örömmel ajánlom, aki nyitott az önismereti módszerekre, mert sokat profitálhat ebből a képzésből."


A módszer, ami választ ad Önnek is: az Enneagram

Ne féljen, semmi hókuszpókusz nincs a dologban! Misztikus neve ellenére az Enneagram egy nagyon könnyen tanulható, praktikus és roppant hasznos emberismereti és önismereti tudás. 

Kilenc különböző  személyiségtípust, kilenc különböző értékrendet, kilenc eltérő viselkedésmintát mutat be. Az "Ennea" jelentése görögül "kilenc", a "Gram" pedig "rovás, bevésés" - így az Enneagram szó szerinti fordításban azt jelenti: Kilenc Bevésés, vagyis kilenc emberi típus.

Ha ismeri az Enneagramot, akkor pontosan tudja, kivel hogyan kell (és hogyan tilos) kommunikálnia, tárgyalnia, együttműködnie.

Mi magunk évek óta alkalmazzuk és tanítjuk is ezt a tudást, amelynek segítségével mi is, és az ügyfeleink is komoly sikereket értünk el. Emberi kapcsolataink tisztábbá, harmonikusabbá váltak, üzleti kapcsolataink eredményesebbek lettek. Sokkal kevesebb konfliktus van az életünkben.
 

Ma már nem csapkodjuk a fejünket, ha egy számunkra "természetellenes" reakcióval vagy viselkedéssel találkozunk. Hisz tudjuk, a másik ember nem h@lye, csak másképpen működik, másképpen látja a világot. Az Enneagram a miérteket mutatja meg, és segít abban, hogy ezt a "másságot" megértsük és elfogadjuk.
 

Mire lehet használni az Enneagramot az üzleti életben?  

Hernádi Judit, HR szakértő, Máv-Start Zrt.

Cégünk egy 10 fős, jellemzően középvezetői-felsővezetői csoport képzését valósította meg a Profonte Management Akadémiával 2010 júniusában.

A résztvevők egyöntetű véleménye alapján elmondható, hogy a tréning segítséget nyújt az alábbi területeken: munkatársak motiválása, feladatok delegálása, számon kérése, egyéni és csoportmunka hatékonyságának növelése, csoporton belüli konfliktusok kezelése, harmonikus munkakapcsolatok kialakítása.

A képzés szakmai hozadékán kívül egy jó hangulatú tréning rajzolódott ki számunkra, külön kiemelve Orsi és Helga közvetlen, üdítő személyiségét, valamit azt, hogy a típusfelismerési gyakorlatok milyen aprólékosan és érthetően voltak kidolgozva.

 

Kik szoktak ott lenni egy ilyen tréningen?

HR szakemberek, akik embereket vesznek fel, és nem engedhetik meg maguknak, hogy mellényúljanak.

Ügyfélszolgálati vezetők és ügyfélkapcsolati munkatársak, akik szeretnék a vevőiket nagyon hosszú időre magukhoz kötni.

Értékesítők és értékesítési vezetők, akik meg szeretnének tanulni az ügyfél nyelvén is beszélni, és akik ügyesebben, win-win helyzeteket teremtve szeretnének tárgyalni. 

Vezetők, akiknek fontos, hogy mindenki motiváltan dolgozzon a csapatban, a cégen belül ne legyenek konfliktusok, és jó legyen a munkahelyi légkör.

Marketingesek, akik még jobb reklámokat, még jobban konvertáló hirdetéseket vagy kampányokat szeretnének készíteni.

Coach-ok és tanácsadók, akik ügyfeleiket szeretnék személyre és személyiségtípusra szabott tanácsokkal, útmutatásokkal segíteni.

Magánemberek, akiknek fontos, hogy jobban megismerjék és megértsék saját magukat és a körülöttük élőket. Akik tisztán szeretnék látni, kiket hajlamosak a "szimpátia" miatt túlértékelni, vagy kik azok, akiktől felbőszülnek, frusztráltak lesznek, vagy kiakadnak

 

Ezért inkább ne jöjjön el a tréningre ha:

Nem érdeklik az emberek, esze ágában sincs változni, változtatni, vagy toleranciát tanúsítani mások iránt. Ha az a megoldása a konfliktusos helyzetekre az, hogy "Változzon inkább a másik!"

Nem kíváncsi arra, kiben mi munkál legbelül, ki miért olyan, amilyen.

Tökéletes harmóniában van önmagával, és az emberekkel, egyáltalán nincsenek összezördülések az életében. Mindig mindenkivel megtalálja a hangot, senki nem tudja felbosszantani Önt.

Pontosan tudja, kit mivel győzhet meg, kire milyen érvekkel tud hatni a leginkább. Mindenkihez megtalálja a kulcsot, nem fog ki Önön egyetlen helyzet, vagy egyetlen nehéz ember sem.

  

Rengeteg tréningre, konferenciára járok, és a Profonte Management Akadémia Enneagram képzése kiemelkedő volt három szempontból!

Egyrészt jobban megértem az ügyfeleimet - és így jobban is tudok nekik reklámozni, eladni. Óriási hatalom tudni, hogy kinek mit kell mondani ahhoz, hogy meggyőzd, és ezt ti adtátok.

Másrészt segített jobban megismerni önmagamat, megérteni az erősségeimet, mozgatórugóimat - és elfogadni a hibáimat.

Harmadrészt: a marketing miatt sok ilyen személyiség karakterizálási módszert tanulmányoztam már. Disc, Facet, Jung-féle archetípusok, még az asztrológiába is beleástam magam tudományos érdeklődéssel. :)

A Ti módszeretek eddig a legjobb, legtisztább és legjobban alkalmazható az üzletben. Köszönöm - és ha van következő lépcső, gondolkodás nélkül jönni fogok.

Wolf Gábor
kisvállalati marketing szakértő
www.MarketingCommando.hu


 

Viszont ez a tréning éppen Önnek való ha:

Nyitott az új ismeretekre, érdeklik az emberek, szeretné jobban megismerni önmagát és az Ön körül lévőket.

Szeretné megtudni, kiben milyen erők munkálnak, és szeretne építeni is ezekre az erőkre. Az a célja, hogy az emberi kapcsolatai harmonikusabbak legyenek, üzleti munkássága pedig eredményesebb.

Egy csomó mindent hallott már az Enneagramról, jó sok könyvet, cikket elolvasott, de valahogy mégsem tudta egyedül magáévá tenni ezt a tudást.


Lássuk csak, miről lesz szó a 2 napos tréningen!

 


A tréning első napján
megismeri a kilenc Enneagram típust. Megmutatjuk, melyiknek típusnak mi az értékrendje, mi a fő mozgatórugója. Mi az, ami felé törekszik az életben és hogyan, milyen eszközökkel éri el, amit szeretne. Kiderül, melyik típusra milyen kommunikáció jellemző, mi az, amitől a legjobban fél, amit elkerül. És arra is választ adunk, hogy ki hogyan viszonyul a többiekhez, kiben mi a jó, és mi az, amihez viszont hozzá kell szoknia, mert ha megfeszül sem tud rajta változtatni.

A tréning második napján a típusok felismerését fogjuk gyakorolni. Lesznek újságcikkek, interjúk közismert emberekkel, videóbejátszások és rengeteg saját történet. Lesz majd kis csoportos karakterfelismerési vetélkedő (értékes nyereményekért), és megtanulhat tőlünk egy olyan interjútechnikát, amelynek segítségével pár perc alatt ki tudja deríteni a másik ember típusát. Megmutatjuk, hogyan érdemes nekilátnia egy karakterazonosítási folyamatnak, mik a tipikus tévesztések és megtanítjun arra is, hogyan tehet különbséget két hasonló típus között.

 

Mészáros Zsuzsanna, PR manager, Coca-Cola HBC

"Tetszett a sok gyakorlati feladat (filmek, cikkek,leírások). Nekem megkönnyíti a karakterek felismerését. Tetszett, hogy vidám, barátságos hangulatban telt a tréning.

Az ismereteket munkahelyi környezetben a kollégák kiválasztásánál, valamint a munkatársakkal való hatékonyabb együttműködésben tudom alkalmazni. Magánéletemben is hasznos számomra az Enneagram ismerete: családom, barátaim jobb megértéséhez.

A program érdekes, izgalmas és tartalmas. Szívesen ajánlom mindenkinek."


A program során dolgozik majd nagy csoportban, kis csoportban, párosan és egyénileg. És a végén természetesen a saját típusát is megleli.
 

Amit már most ígérhetünk az az, hogy a tréningről rengeteg új ismerettel, AHA élménnyel fog távozni, és nem túlzunk: a program végére garantáltan másképpen látja majd a világot, és az embereket. Sokkal jobban megérti őket.
 

Sőt! Nem csak tanulni fog, de jól is fog szórakozni!

Szuper, ez tetszik! Lássuk mikor és hol lesz a tréning!


A következő tréninget 
2023. május 25-26-án  (csütörtöki és pénteki napokon) tartjuk

Budapesten, a MagNet Házban (Andrássy út 98.) 9:00 és 18 óra között.

 


A helyszínről és a programról bővebb információkat regisztrált résztvevőinknek emailben küldünk.

Mennyibe kerül az Enneagram tréningen való részvétel?

Az Enneagram emberismereti – önismereti tréningen való részvétel díja:

 

Részvételi díj:

2023. március 31-ig: 129.000 Ft + áfa

2023. április 01-től: 150.000 Ft + áfa

A részvételi díjat 100%-ban jóváírjuk, a programot követő 1 éven belüli, vállalati, csoportos tréningmegrendelés esetén!

 

 

És végül figyeljen!

 

Ez nem egy konferencia! Ez tréning! Itt nem csak figyelnie, és jegyzetelnie, de keményen dolgoznia is kell! Ilyen tréninget nem tartunk minden hónapban! A helyek már a meghirdetés pillanatában kezdenek fogyni, és általában 2-3 hét alatt betelik a létszám.

Aki már maradt le róla, az tudja, mit jelent egy ilyen képzésre hosszú hónapokat vagy akár egy évet várni.
 


Ha érdekli Önt az Enneagram, a februári időpont lesz a következő alkalom arra, hogy részt vegyen a tréningen, és olyan különleges tudásra és képességekre tegyen szert, amivel jelenleg még csak nagyon kevesen rendelkeznek.
 


Ha ott szeretne lenni, legyen gyors, mert összesen csak 12 szabad helyünk van.

 

Amint a helyek elfogynak, a regisztrációt azonnal lezárjuk!

Mint minden programunkra, erre a tréningre is 100%-os garanciát vállalunk.

Mi történik a jelentkezése elküldése után?

FIGYELEM!

A jelentkezése CSAK akkor válik biztossá, ha a részvételi díj a számlánkra beérkezett. A helyeket a részvételi díjak beérkezésének sorrendjében osztjuk ki.

(1) Kapni fog az e-mail címére egy visszaigazolást, amelynek a végén ott lesz a díjbekérő (proforma) számla a fizetendő összeggel
(2) Utalja át a részvételi díjat a levélben szereplő bankszámlára!
(3) Amint beérkezett a számlánkra az összeg, biztossá válik a helye a tréningre. Erről is küldünk e-mailt. Az eredeti áfás számlát postára adjuk Önnek.

(+1) A biztonság kedvéért fel fogjuk Önt hívni, hogy megköszönjük, hogy jelentkezett a tréningre :) (Ez nálunk már csak így szokás)

 

KAPUK NYITVA. MOST JELENTKEZZEN!

 


Információ kérés


Az alábbi programok érdekelnek még:
Általános képességfejlesztő programok
Értékesítési és ügyfélszolgálati programok
Vezetőképző programok
Oktatási Hivatal által engedélyezett képzések
 
9+1 jótanács egy tréningcég kiválasztásához
Tudja meg, mik azok a tényezők, amelyeken áll vagy bukik egy tréning sikere!

Töltse le innen! »
Demo tréning
Szeretne egy próbát tenni, mielőtt dönt?
Nézzen meg minket élőben!
Regisztráljon itt! »

Rólunk írták

Tetszett, hogy hagytátok a csoportot érvényesülni és nem beszéltétek bele az emberekbe a dolgokat.
(Gáspár Katalin, tulajdonos, HarmoNet.hu)
Tovább »