Főoldal Tréningek Konzultáció Kik vagyunk? Enneagram Referenciák Blog Kapcsolat

Enneagram vezetőknek


Azt már tudja, mi az Enneagram, és szeretné ezt a tudást üzleti környezetben is alkalmazni?

Az Enneagram személyiségtípusait ma már nagyon sokan ismerik. Rengeteg forrás van, ahonnan ez a tudás elsajátítható. Tréningek, tankönyvek állnak rendelkezésre. Az alaptréningek témája általában a kilenc karakter ismertetésére terjed ki, ami már elegendő ahhoz, hogy tökéletesen megértse munkatársainak, szűkebb vagy tágabb privát környezetének alapvető mozgatórugóit. 

Azonban ez nem mindig elegendő ahhoz, hogy pontosan tudja az is, hogy ha felismeri a másik ember típusát, hogyan bánjon vele, hogyan kommunikáljon hozzá, hogy az ne csak Önnek legyen jó, hanem neki is!

Vezetői motivációs modulunkon ezt a tudást is megszerezheti.


Saját tapasztalataink egybevágnak azzal, amit azok mondtak, akik könyvből vagy más önismereti trénertől tanulták az Enneagramot. Kivétel nélkül mind arról számoltak be, hogy megrekedtek azon a szinten, hogy beazonosították a másik ember típusát, és megértették mi mozgatja őt. De innen nem tudtak továbblépni, nem tudták gyakorlatba ültetni ezt a tudást. 

Még mindig nem tudták, hogyan bánjanak az illetővel...
 

Akkor hogyan tovább?

El sem hinné, mennyi mindent lehet kezdeni ezzel a tudással! Ha felismeri a másik ember típusát:
 

 

Hamarabb megtalálja vele a közös hangot. Tudja, hogyan kell beszélnie az illetővel, mik azok a dolgok, amelyre mozdul, és mi a „vörös posztó”, amiből garantáltan konfliktus lesz. Ez utóbbiakat képes lesz tudatosan kerülni.

Könnyebben eléri azt, amit szeretne. Ha tudja, mi mozgatja a másikat, olyan érveket és kommunikációs stratégiát tud alkalmazni, amit garantáltan működni fog nála.

Megszűnnek érthetetlennek tűnő konfliktusai. Mert rájön, hogy a másik ember nem direkt játszik az Ön idegeivel, hanem egyszerűen csak másképpen működik, mint Ön. Ami Önnek természetes, vagy egyértelmű az nem biztos, hogy neki is az.

És nem utolsó sorban világossá válik Ön előtt az is, hogy MIT és HOGYAN kell ahhoz mondania, hogy az üzenete a másik oldalon örömteli befogadásra találjon.


Az Enneagram típusainak ismerete nélkül üzenetünket, mondanivalónkat saját magunkból kiindulva fogalmazzuk meg.

Vagyis úgy beszélünk a másikkal, ahogyan mi magunk is szeretnénk, ha beszélnének velünk. Kommunikációnkat olyan érvekre építjük fel, amelyről úgy gondoljuk, hogy meggyőzőek, mert mi magunk is igent mondanánk rá, ha valaki ezek mentén közelítene hozzánk.
 

Ez a stratégia azonban csak azoknál működik, akik ugyanabba a típusba tartoznak, amelybe mi. A többi típus pedig valami egészen másra lesz vevő.

Az Enneagram vezetői motivációs tréningen azt nézzük meg, hogyan kell a beosztottaiddal, alvállalkozóiddal beszélned ahhoz, hogy jobb és eredményesebb legyen kettőtök között a kapcsolat.
 

Miről lesz szó a tréningen?

A tréning első napját egy kis gyakorlással kezdjük: felidézzük a típusokat, részletesen megbeszéljük őket. Megbeszéljük, melyiket hogyan tudjuk felismerni a külső jegyek alapján, hogyan kommunikál, milyen a viselkedése és melyik típusnak mi a fontos. A karakterek felidézését az Enneagram alaptréningünkhöz hasonlóan sok-sok filmrészlettel, cikkel, közismert emberekkel készült riporttal színesítjük.

A visszatekintés után megnézzük az Enneagram kilenc típusát vezetőként. Azaz a vezetői önismerettel kezdünk:

 

Megbeszéljük, miért jó és miért nehéz egy adott típusba tartozó vezetőnek lenni

Szó lesz azokról a karaktercsapdákról is, amelyek észrevétlenül rabolják energiáinkat.

Mindenki kap egy használati utasítást saját magához: mit tegyen és mit ne tegyen soha egy adott típusba tartozó vezetőként?


A nap hátralévő részét vezetői szituációk megoldásával fogjuk tölteni.


Rengeteg kihívást jelentő helyzettel készülünk egy ilyen tréningre, amit ott helyben, közösen meg is oldunk. Például: túlóra kommunikálása, megszorítások közlése, létszám- vagy alvállalkozó leépítése – mégpedig olyan kommunikáció mentén, amelyben Ön a személyiségtípusa erősségeire épít és kerüli a tipikus csapdáit.
 

Sőt! Ha van olyan konkrét helyzete, amivel nem boldogul, elküldheti nekünk a jelentkezését követően és megoldjuk a szituációt a tréningen.

Természetesen nem fogjuk elárulni, hogy kinek a problémájáról van szó. A szituáció ismertetése név és személyes adatok nélkül, pusztán a tényekre hagyatkozva kerül be a kalapba.
 

A tréning második napján a beosztottakkal, alvállalkozókkal fogunk foglalkozni, és azt vizsgáljuk, hogy melyik típusnál mi lesz a célravezető kommunikációs stratégia. Nagyon részletesen megnézzük, hogy az Önnek szemben álló emberrel kapcsolatban:
 

 

Mi az, amire építhet? (pozitívumok) Mi az, amivel számolnia kell? (negatívumok)

Mit célszerű betartania az együttműködés során?

Hogyan kell kiadnia egy feladatot? Hogyan tudja motiválni a másik embert annak elvégzésére?


Ezen a napon is rengeteg gyakorlat lesz. 

Hasonlóképpen az előző naphoz, most is kihívást jelentő vezetői helyzeteket fogunk megoldani. Például: hogyan kell kommunikálnia, ha elfogadhatatlan a munka, amit visszakapott,  hogy egy határidő-módosítás miatt fele annyi idő van egy projektre, mint eredetileg tervezte, vagy hogy hétvégén is be kell jönni dolgozni?
 

Ezeket a helyzeteket már nem csak olyan kommunikáció mentén fogjuk kezelni, amelyben a Ön saját erősségeire épít és kerüli a tipikus csapdáit, hanem itt már figyelembe kell vennie a másik fél típusát is, és úgy kell vele beszélnie, hogy az neki is jó legyen, és Ön elérje célját.
 

Magától értetődik, hogy ha van beosztottakkal vagy alvállalkozókkal kapcsolatos nehéz, megoldandó helyzeted, azt is elküldheti nekünk. A tréningen név és személyes adatok részletezése nélkül tesszük a kalapba a szituációt, és segítünk Önnek megoldani a feladatot.

 

Mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik!

"Amióta az Enneagramot ismerem,  megbízóimmal a saját nyelvükön beszélek.

Miért fontos ez számomra?

Tanácsadó ügyvédként csakis a legmegnyugtatóbb  megoldásokat adhatom annak, aki hozzám fordul. Ehhez pedig gyorsan meg kell ismernem azt az embert is, aki a konkrét ügy mögött áll. Sőt, a munkatársaimmal és a barátaimmal is  egyre inkább egy nyelvet beszélünk!

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki emberekkel foglalkozik."

N.G.
2012. október

 

Nincs több megoldhatatlan konfliktus!

Ismét beigazolódott számomra, hogy jó pap holtig tanul!

Orsi az Enneagram tréningjén egy forradalmian egyszerű, könnyedén megtanulható és alkalmazható, ősidők óta működő módszert tanít a maga bűbájos módján.

Ezzel a tudással felvértezve nincs több érthetetlen ember, nincs több nehéz eset, és nincs több megoldhatatlan konfliktus.

Csak az érzés, hogy most egy csapásra minden a helyére került!”

B.Cs.
2012. január


 

Kinek való ez a tréning?

Ez a tréning most CSAK olyan vezetőknek-cégvezetőknek szól, akiknek vannak beosztottjaik vagy alvállalkozóik!

Közülük is CSAK azoknak, akik már ismerik az Enneagramot (akár nálunk, akár máshol, akár könyvből tanulták), és akik magabiztosan képesek beazonosítani önmaguk és mások típusát.

Tehát ne jelentkezzen erre a tréningre, ha még nem tudja, mi az Enneagram, ha soha nem hallott még róla, vagy ha csak most szeretne megismerkedni a módszerrel!

 
Önnek ez esetben az Enneagram alaptréninget ajánljuk.


Részletek és jelentkezés itt:
 
http://www.profonte.hu/hu/treningek/nyilt-treningek-szeminariumok/enneagram-trening/88

 

Mikor és hol lesz az Enneagram vezetői motivációs tréning?

A következő tréninget 
2023. március 13-14-i képzés: BETELT
2023. április 17-18-án tartjuk

Budapesten, a MagNet Házban (Andrássy út 98.) 9 és 18 óra között.

 A tréningen maximum 10 fő részére tudunk helyet biztosítani!
 

Mennyibe kerül az Enneagram vezetői tréningen való részvétel?

 

Részvételi díj:

2023. március 15-ig: 129.000 Ft + áfa

2023. március 16-tól: 150.000 Ft + áfa

a 2023. március 13-14-i létszám BETELT!


A részvételi díjat 100%-ban jóváírjuk, a programot követő 1 éven belüli, vállalati, csoportos tréningmegrendelés esetén!


És végül... 

Ez nem egy konferencia! Ez tréning! Itt nem csak figyelnie, és jegyzetelnie, de keményen dolgoznia is kell!  

 

Ha érdekli Önt a téma és szeretne ott lenni a tréningen, legyen gyors, mert összesen csak 12 szabad helyünk van.

Mint minden programunkra, erre a tréningre is 100%-os garanciát vállalunk.

A jelentkezése elküldése után felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot és leegyeztetjük a részleteket.

Kapuk nyitva, most jelentkezzen!

 Jelentkezés


Az alábbi programok érdekelnek még:
Általános képességfejlesztő programok
Értékesítési és ügyfélszolgálati programok
Vezetőképző programok
Oktatási Hivatal által engedélyezett képzések
 
9+1 jótanács egy tréningcég kiválasztásához
Tudja meg, mik azok a tényezők, amelyeken áll vagy bukik egy tréning sikere!

Töltse le innen! »
Demo tréning
Szeretne egy próbát tenni, mielőtt dönt?
Nézzen meg minket élőben!
Regisztráljon itt! »

Rólunk írták

A tréningen legjobban a közvetlenségetek tetszett. A vezetői munkámban jól tudom majd használni a tanultakat, amelyek nagy segítségemre lesznek a konfliktusok kezelése területén is.
(Dóka Zoltánné, Máv-Start Zrt.)
Tovább »